Tuesday, 23 August 2011

Ohai! Nama saya Ramli.

Aku Ramli. Pendiam. 25 tahun. Tak ada kelulusan dari mana-mana universiti.

Aku tak berapa suka hidup aku. Banyak sebab. Antaranya ialah hidup aku ni bukan hidup aku. Hidup aku ini adalah kehidupan ibu bapa aku sebenarnya. Dari kecil mereka dah susun atur kehidupan aku.

Rasa macam gampang.

Sekarang aku bekerja di syarikat milik bapa aku. Gaji memang lumayan. Tapi aku benci akan kerja itu.

Kamu mungkin rasa jadi 'anak bos' ni macam rockstar.

Kamu salah.

Kamu bayangkanlah, kamu anak bos di sebuah syarikat pengeluar sirap.

Dan nama kamu Ramli.

Seumur hidup kamu orang panggil kamu Ramli Sirap.

Rockstar apa ke bendanya tu?

Kalau syarikat bapa aku ni pengeluar sarip dan bukan sirap, barulah rockstar.

16 comments:

  1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAH rock juge la tuh kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. Dear Jeb,

    kenapa engkau menukar blog?

    ReplyDelete
  3. Ler...baru nak start rasa simpati...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. oke la tuhh,..ramli sirap,..kang glemer plak kalo ramli sarip,.haha

    ReplyDelete
  6. haha taktau apa la motif jebon, tapi apa2 je yg dia post memang best :P

    ReplyDelete
  7. erm, kau translatekanlah jadi mat saleh. baru bunyi rockstar doe.

    ReplyDelete
  8. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

    ReplyDelete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

  10. شركة المثالية للتنظيف

    شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة.
    خدمات شركة المثالية:
    ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل:
    • تنظيف الستائر.
    • تنظيف المفروشات.
    • تنظيف السجاد والموكيت.
    • تنظيف الكنب.
    • تنظيف المجالس.
    • مُكافحة الحشرات.
    • رش مُبيدات.
    • تسليك مجاري.
    حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها.
    كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار.
    عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

    ReplyDelete